BULGARIA

  Различна гледна точка / A different point of view

  ssk
  ssk
  Основател
  Основател

  Брой мнения : 521
  Age : 28
  Location : Силистра, България
  Registration date : 08.08.2007

  Различна гледна точка / A different point of view Empty Различна гледна точка / A different point of view

  Писане by ssk on 08.08.07 1:43

  Ето един интересен коментар относно наводненията в Община Цар Калоян:
  NEWAGE в 07.08.2007, 17:15 написа:Да, Етем е виновна. Не, царя! Всъщност Костов е. По-точно Буш, а защо не и Марсианците... Всички други освен нас, нали? Колко удобно... Някой друг да е виновен, някой друг да поеме отговорността.

  А какво ти направи? Какво направи за да спреш бетонирането на последните райски кътчета в България, изсичането на горите ни, замърсяването на Земята? Дори в лицето на все по-силните катаклизми, мнозина предпочитат да се държат все едно нищо не е станало и да живеят като за последно.

  Да, но когато Земята заговори със сила и мощ, никой не може да остане безучастен, защото там всички сме равни – и имащият и нямащият, и слабият и силният.

  Това, което ме учудва е, че хората все още не свързват това, което става сега с отношението си към Земята и нейните обитатели. Нима продължават да царуват материалистичните схващания, че земята е една мъртва буца кал, която се носи безцелно из космоса, че природата трябва да бъде подчинена (спомнете си комунистическите лозунги „Да подчиним природната мощ в служба на народа” и т.н.) и всичко живо по нея може да се използва като вечен извор на блага за човека без оглед какво причинява това на останалите й обитатели???

  Тези, които сега се вайкат за съсипаната реколта, рухналите си домове и обвиняват за случилото се правителството, министри, гражданска защита и кого ли още не, защо първо не се замислят какво те направиха на Земята? Колцина от тях си дадоха труда дори символично да съберат боклуците в парка, да почистят затлачен извор, на посадят едно дърво в гората, да почистят дърво в гората от сухите клони, да нахранят дивите птици в мразовита зима? Колко от тях се отнасят със истинска обич към Земята, като към тяхна майка и хранилница; със респект и внимание към всички нейни живи и неживи обитатели? Мислиха ли те за нея, когато сякоха (или продадоха на дървосекачи) горите и така остави хиляди горски обитатели без дом и семейство? Не бяха ли те, които ръсеха безогледно с препарати и отрови почвата, убивайки така безогледно птици и животни? А когато изхвърляха боклука край пътя не усетиха ли, че се поругават със собствената си майка Зеня…

  Питам се, защо въобще се чудят хората, че сега природните стихии им отнемат всичко, което имат: дом, животни, покъщнина, бизнес и накрая живота им. Не е ли прав агентът Смит от Матрицата, който казва, че хората са чума, раково образувание върху планетата? И сега тя иска да измие от себе си тези гадинки – хората, които й причиняват толкова страдания? Не случайно е и думата катаКЛИЗМИ -- нали с клизма човек измива червата си от отрови и отпадъци, когато е болен. А Земята е болна, страда от нас и делата на неразумните й деца и вече започва да се защитава за да оцелее.

  И ако не се осъзнае ВСЕКИ ОТ НАС, че НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ за ставащото нещата определено няма да станат по-добре!


  Последната промяна е направена от на 08.08.07 17:30; мнението е било променяно общо 2 пъти
  ssk
  ssk
  Основател
  Основател

  Брой мнения : 521
  Age : 28
  Location : Силистра, България
  Registration date : 08.08.2007

  Различна гледна точка / A different point of view Empty ЛИНК

  Писане by ssk on 08.08.07 2:01

  ето и линк (кликни на картинката):
  Различна гледна точка / A different point of view Untitled-1
  corrupted
  corrupted
  Новак
  Новак

  Брой мнения : 11
  Age : 28
  Registration date : 10.08.2007

  Различна гледна точка / A different point of view Empty Re: Различна гледна точка / A different point of view

  Писане by corrupted on 10.08.07 2:55

  Доколкото първия коментар явно го е писал някой разярен комунист. Гледната му точка е Laughing .
  "да дори символично да съберат боклуците в парка, да почистят затлачен извор, на посадят едно дърво в гората, да почистят дърво в гората от сухите клони, да нахранят дивите птици в мразовита зима? Колко от тях се отнасят със истинска обич към Земята, като към тяхна майка и хранилница; със респект и внимание към всички нейни" Къдя един софианец, един пловдивчанин, варненец ще тръгне "да сади дърво в гората" или "да почистят затлачен извор" ? Доколкото съм разбрал планетата ни иска да ни махне както "с клизма човек измива червата си от отрови и отпадъци, когато е болен", защото ГОЛЕМИТЕ градове "изхвърлят боклуците до пътя" и защото хората от ГОЛЕМИТЕ градове не посаждат едно дърво в гората или не чистят извори. @!@@$#@!#@!$#!@#, (с извинение) lol! ама най - пострадали са села или градове (като град Алфатар имам предвид, не като Русе ) Razz, който нито има фабрики около тях, нито (повечето) използват хим. съставки за земеделието, а натурална тор, ако искаше да си "отмъсти" не би трябвало да бъде в чистите малки села. Несправедлива Земя, ей. Искала да си "го върне" и да избие хората, ай@!@!@!@!#@#@$@#@@ (на тоз дето е писал коментара).

  Sponsored content

  Различна гледна точка / A different point of view Empty Re: Различна гледна точка / A different point of view

  Писане by Sponsored content


   В момента е: 18.07.19 15:22