BULGARIA

  Дискриминация

  Share
  avatar
  BodyKey
  Модератор
  Модератор

  Брой мнения : 138
  Age : 28
  Location : Горна Оряховица
  Registration date : 22.08.2007

  Дискриминация

  Писане by BodyKey on 26.08.07 10:23

  Има ли дискриминация на ромите и какво мислите по въпроса?
  Ето една статия за ромите в "Красна поляна":

  "По повод назряващия конфликт в столичния квартал „Красна поляна", Софийската организация на ВМРО - Българско национално движение призовава МВР да използва всички законови средства, за да се справи с проблема.
  В декларация се посочва, че полицията трябва да разкрие, задържи и изправи пред съда виновниците за безредиците.

  „Настояваме незабавно да бъде прекратен циганския произвол и тормоз над българските данъкоплатци в „Красна поляна", както и незабавно да бъдат премахнати незаконните цигански гета в района", се казва в призива.

  От ВМРО посочват, че безучастността на държавната власт в подобна ситуация представлява дискриминация и нарушаване на човешките права на останалите български граждани и допълнително поражда чувство за безнаказаност в циганската общност.

  Изразява се и притеснение, че бруталното и нагло нарушаване на закона и обществения ред ще продължи, а от самото поведение на МВР допълнително се подпомага тормоза и насилието над българското общество.

  В призива се припомнят е случаите случаите в квартал "Захарна фабрика", район Овча купел, квартал "Христо Ботев", както и ежедневните вандалски нападения с камъни на влаковете, преминаващи през циганското гето „Факултета".

  „Тези процеси ще доведат до неизбежно до ново насилие и организиране на българските граждани за самоотбрана", се посочва още декларацията на ВМРО."

   В момента е: 15.12.18 6:38