BULGARIA

  Кого мразят бългаарите повече? Циганите или Турците?

  Share
  arkos
  arkos
  Активен
  Активен

  Брой мнения : 97
  Age : 31
  Location : Велико Търново
  Registration date : 22.01.2008

  Кого мразят бългаарите повече? Циганите или Турците?

  Писане by arkos on 24.01.08 11:27

  Това е въпрос, който винаги ме е интересувал. Ако някой каже, че няма омраза, значи лъже, не казвам че е 100%ва, но е навсякъде и намира различни проявления - От откритата вражда и неприязъм - до тайнствените кътчета на нашето подсъзнание. Та въпроса ми е. Кои според Вас са по-опасни за Държавата ни? Турците или Циганите? Или нито едните, нито другите? За мен разликата, не е толкова до цвят на кожа,религия,език,и т нат., а по-скоро До такива, които приемат България за тяхна родина,въпреки че по етнос не са българи и разбира се, Си изпълняват задълженията към страната ни (плащане на данъци, спазване на КРБ и др) и втората група, които ми са омразни, и които незаслужават да живеят в толкова толерантна страна, като нашата - тези, които Използват страната ни, тези които само получават благата и, а не дават насреща нищо, а още повече, неприязъм имам към тези, които имат някакви намерения (косвено или пряко), да откъснат територии от страната ни, да поробват самоличността на българските граждани в името на собствените си интереси, тази група ме отвръщава, а който ги защитава, за мен, не стои по-доло, дори и да не споделя възгледите им. Това е мое мнение, не ангажирам никой с него! За мен 80% от Турците, са генетически българи (просто не може човек с бял, със светли очи, светли коси - да е от тюрско-алкайски произход), друг въпрос е тяхното самосъзнание. А за циганите, ами противно на много хора, на мен не са ми противни, поне за сега не съм предобеден към тях, въпреки нещата които виждам за тях, смятам че могат и трябва да се променят - пътят, вече съм го казвал - Образование, поне това е мирния път, всички други способи, са неконституционни,неморални,нечовешки, нехристиянски. Ще ми е интересно, и други да напишат какво мислят за тези два етноса, или кои представляват по-голяма опасност за стабилността на страната? Моля без крайни ксенофобски изказвания, нека решаваме проблемите с бистър ум, сдържаност и човечност, просто, според мен, полза от бълването на помийни ями от обиди и оприличения, е безсмислена и безрезултатна (не сме Средновековието).
  Empire
  Empire
  Младши модератор
  Младши модератор

  Брой мнения : 247
  Location : CAMOKOB
  Registration date : 05.10.2007

  Re: Кого мразят бългаарите повече? Циганите или Турците?

  Писане by Empire on 24.01.08 15:43

  За турците и тяхният произходи си прав-голям процент са си етнически българи,но не искат сами да си го признаят.

  За мангалите .... коментар няма да давам.


  _________________
  „Човек вярва на това, което му се иска.“
  Adolf Hitler
  [GEnaTA]
  [GEnaTA]
  Младши модератор
  Младши модератор

  Брой мнения : 89
  Age : 27
  Location : Силистра
  Registration date : 27.10.2007

  Re: Кого мразят бългаарите повече? Циганите или Турците?

  Писане by [GEnaTA] on 24.01.08 16:12

  Empire написа:За турците и тяхният произходи си прав-голям процент са си етнически българи,но не искат сами да си го признаят.

  Тука си много прав.В http://vbox.com има няколко клипчета - "Новото робство" препоръчвам на всеки, който не ги е гледал да го направи.

  Относно омразата...ненавиждам индивидите(от ромски или турски произход) - облякъл бяла ризка с бяло панталонче,направил си кичури(с памук и спирт) и ходи сякаш градът е негов.За жалост тази картинка е често срещана в нашия скромен град.


  _________________
  Знание без размишление е безполезно, размишление без знание е опасно.
  arkos
  arkos
  Активен
  Активен

  Брой мнения : 97
  Age : 31
  Location : Велико Търново
  Registration date : 22.01.2008

  Re: Кого мразят бългаарите повече? Циганите или Турците?

  Писане by arkos on 24.01.08 19:34

  Тея клипчета "Новото робство" съм ги гледал. Направо е покъртително, положението там. Чесно казано настръхнах, като гледам подобни неща. Защото всички знаем, до какво ще се стигне ако се продължава все по старо му.
  ТН
  ТН
  Активен
  Активен

  Брой мнения : 96
  Registration date : 23.10.2007

  Re: Кого мразят бългаарите повече? Циганите или Турците?

  Писане by ТН on 24.01.08 20:04

  Няма да коментирам предаването на СКАТ, тъй като за много работи не съм съгласен и коментират единствено еднопосочно турчеенето на българите мохамедани. Въпросът за тях е много комплексен и сложен, а явно и по райони много разделен. Много е притеснително турчеенето на помаците в кърджалийско, велинградско, гоце делчевско. В смолянско за радост 98% от тях се определят като българи и знаят, че са българи. Ето един сайт, който е интересен по темата: http://pomaks.blogspot.com/

  И един клип за тези, които са имали българско самосъзнание и в самото начало след освобождението:
  https://www.youtube.com/watch?v=UEtNmAVCzQA&eurl=http://pomaks.blogspot.com/

  Sponsored content

  Re: Кого мразят бългаарите повече? Циганите или Турците?

  Писане by Sponsored content


   В момента е: 22.02.19 10:06